Miért olyan biztonságos és egyben kényelmes is a BuszRenttel utazni?

Miért olyan biztonságos és egyben kényelmes is a BuszRenttel utazni?

Egyrészt tapasztalt sofőrök ülnek a volán mögött. Nemcsak a vezetésben szereztek megfelelő tapasztalatot, de konfliktuskezelésben, problémás utasok megnyugtatásában is komoly jártassággal bírnak.

De nemcsak ezért, hanem azért is, mert a BuszRent modern buszokat állít forgalomba, amelyek aktív biztonsági berendezésekkel vannak ellátva. Ide tartozik például az erőteljes fékrendszer, amely a modern távolsági buszok számára ugyanolyan féktávolságot biztosít, mint egy személyautóé. De ide soroljuk a blokkolásgátlót és a kipörgésgátló is. A BuszRent flottája olyan távolsági buszokkal is rendelkezik, amelyek elektronikus menetstabilizáló rendszerrel is bírnak, amely hirtelen manőverek esetén megakadályozza a megcsúszást és a felborulást. Számos más funkciókkal is rendelkeznek, hogy az utazás biztonságát növeljék. Például kamerák folyamatosan figyelik az autóbuszok haladási irányát, és figyelmeztetik a sofőrt a sáv elhagyására. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki vállalatunkkal utazik, az biztos lehet abban, hogy kiterjedt aktív és passzív biztonsági rendszerrel ellátott járművel közlekedik.

A buszon a legbiztonságosabb hely az ülőhely!

Az autóbuszok minden utasülésén évek óta kötelező a biztonsági öv. Viszont arra érdemes odafigyelnünk, hogy az utasbiztonsági rendszerek használatának felelőssége minket terhel. A másik amire érdemes még ügyelnünk, hogy a buszon a legbiztonságosabb hely az ülőhely. Ezért csak akkor álljunk fel, ha nagyon szükséges és közben minden esetben kezünkkel megfelelően kapaszkodjunk.

A buszon hova tegyük hátizsákunkat, kézi poggyászunkat?

A táskánk, hátizsákunk nem az ülésekre vagy a közlekedési folyosóra való. Ezen a helyen azért sem szabad csomagot tárolni, mert mások eleshetnek benne, illetve a busz vészfékezése esetén az előre repülhet és megsérthet másokat. Az üléseken lévő kézi poggyász feleslegesen foglalja a szabad ülőhelyeket, így mások azt nem használhatják. Amennyiben szeretnénk értékeinket a közelünkben tudni, akkor vagy az ölünkbe rakjuk vagy kényelmesebb, ha a fejünk felett lévő tárolórekeszbe helyezzük.

A buszos utazás közben milyen íratlan szabályok vannak?

Ha elmegyünk színházba, moziba vagy szállodába, akkor tudjuk, hogyan kell viselkednünk. De ha felszállunk a buszra, legyen az dolgozójárat vagy kirándulókat szállító busz, akkor sokszor mintha megfeledkeznénk magunkról. Mindegy, hogy egy félórát vagy akár egy egész napot is kell együtt töltenünk akár 50 másik embertársunkkal, fontos úgy viselkednünk, hogy az utazás ne fajuljon hangos és számunkra kellemetlen megpróbáltatásba.
Ide tartozik az is, hogy odafigyeljünk a személyes higiéniánkra, ezáltal kellemesebbé téve az utazást mind magunknak, mind a környezetünkben utazóknak.

A buszon való étkezés sok vitát szül. Bár sokan úgy vélik, elfogadható, hogy valaki ezen a helyen étkezzen, mások úgy gondolják, nem illendő. Számos érv szól amellett, hogy ne együnk a buszon. Először is, az étel és ital óvatlan fogyasztása kárt okozhat a buszokon. Másodsorban az étkezés potenciálisan zavaró lehet a társutazók számára, különösen, ha az étel erős szagú vagy hangos csomagolást igényel. Étkezés közben a balesetek kockázata is megnőhet, ami veszélyeztetheti az utasok biztonságát. Emiatt általában a közösségi közlekedésben érdemes visszafogni az étkezést, és inkább az utazási szünetekben, vagy otthon elfogyasztani az ételt és italt.

Mikor felszállunk a buszra, akkor természetesen mindenki az ablak mellé szeretne ülni, hogy nyugodtan tudjon nézelődni, de sajnos ez nem minden esetben lehetséges, ami időnként konfliktusokhoz vezethet az utasok között. Próbáljunk meg toleránsan viselkedni egymással szemben.

Az autóbusz nem játszótér!

Izgalmas pillanat, amikor a busz kerekei elindulnak, mindenki útra kész és útra kel csapat az osztálykirándulásra. Azonban gyermekcsoportoknál a kísérőknek fokozottan kell ügyelniük arra, hogy a gyerkőcök ne álljanak fel, ne térdeljenek az ülésre, ne kezdjenek el szaladgálni a közlekedési folyosón. A kicsik figyelmét nehéz lekötni, és minden pillanatban tele vannak energiával, azonban a biztonság mindennél fontosabb!
Ugrálás, felállás, járkálás esetén fennáll a sérülés-, balesetveszély. Akár egy hirtelen fékezés vagy kanyar is könnyen megbillentheti a gyerekeket.

Fontos ezen kívül tiszteletben tartani a többi utast és az autóbuszvezetőt is. A zaj zavarhatja azokat, akik nyugodtan szeretnének utazni, az autóbuszvezetőnek pedig a forgalomra, navigálásra és az utasok biztonságára kell ügyelnie, az ő munkáját is nehezíti a hangoskodás és a buszon uralkodó káosz.

Természetesen a BuszRent tapasztalt buszsofőrjei fel vannak készülve ezekre a helyzetekre, és tudják is őket kezelni. Ezért, ha az utazás alatt ilyen jellegű anomáliával találkozunk, nyugodtan jelezhetjük a BuszRent munkatársainak, akik mindenben segítenek!


2024. Május 09.