Busszal egy élhetőbb jövőért

Busszal egy élhetőbb jövőért

Maximális hatékonyság, minimális környezetszennyezés. Környezetünk védelme és a fenntarthatóság az egyik legfontosabb küldetésünk.

Tudtad, hogy Európában átlagosan csupán 1,7 utas ül egyszerre egy autóban? És azt tudtad, hogy az összes utazási mód közül buszos utazás során a legkisebb az ökológiai lábnyomunk? Ezt a közlekedési formát választva mérséklődik tehát leginkább a szennyezőanyag kibocsátás és az energiafelhasználás is, mégis a menetrend szerinti buszjáratok sokszor nem biztosítanak megfelelő megoldást.

A kényelem ára

Az utóbbi évtizedekben a klímaváltozás és a környezettudatosság témája fokozatosan előtérbe kerül, és örvendetes módon egyre szélesebb körben foglalkoznak is vele, hogy cselekvésre bírják az embereket és mindenkihez eljusson az üzenet: óvjuk meg bolygónk jövőjét. Ennek eredményeképp 1990 óta minden szektornak sikerült csökkentenie a károsanyag-kibocsátását. Ezalól egyedüli kivétel a közlekedésből származó légköri szennyezés: itt sajnos közel 30%-os emelkedés figyelhető meg. Az európai közúti közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátás kétharmadáért pedig a személygépjárművek felelősek.

Aki nem gyalog vagy biciklivel közlekedik, az minden nap tapasztalhatja, hogy a magyar utak rendkívül telítettek. A forgalmas reggeli és délutáni órákban szinte állandósultak a forgalmi dugók már a kisebb városokban is. Ez többek között annak a következménye, hogy 20 év leforgása alatt duplájára nőtt a hazai személygépkocsik száma, így 2020-ban már közel 4 millió autó rótta a kilométereket hazánkban. Ez az üzemanyag-fogyasztásban is megmutatkozik, ugyanis a két évvel korábbi adatok szerint több mint 5 milliárd liter benzin és gázolaj került a személyautók tankjába: ezzel öt év alatt már 30%-os növekedést eredményezve.Ha Magyarországon mindenki havonta csupán egyszer tenné le a voksát a buszos közlekedés mellett, azzal megközelítőleg 0,3 tonnával kevesebb CO2 kerülne a légkörbe.

Buszrent: maximális hatékonyság, minimális környezetszennyezés

A menetrend szerinti járatokkal kapcsolatban felmerül egy probléma, mely a bevezetőben is említésre került: ez pedig nem más, mint a kapacitás aránytalan kihasználása. A reggeli és délutáni órákban zsúfolt és kényelmetlen, míg napközben többször is félig üres járatok közlekednek. Ez utóbbi eset nem meríti ki teljesen a “legzöldebb” utazás fogalmát, hiszen az egy főre jutó szennyezőanyag kibocsátás és energiafelhasználás ilyenkor más képet mutat.

A Buszrent dolgozószállítása ezzel ellentétben maximális hatékonysággal működik, mely mögött több mint 20 éves szakmai tapasztalat húzódik. A cég folyamatos monitorozással és pontos tervezéssel segíti a megrendelőket, hogy levegye vállukról a logisztikai kihívások terhét, valamint minimálisra redukálja a környezetszennyezést. Ha például a dolgozóknak nem kell zsúfolt, túl hideg vagy fullasztó meleg járművel munkába utazni, akkor az munkakedvére is kihatással lesz.

Egy 45 fős busz nagyjából 26-30 autót kiváltva átlagosan, 100 kilométeren 150 literrel kevesebbet üzemanyagot használ fel, ezzel együtt 11,5 kg-mal kevesebb szén-dioxidot jut a levegőbe. Mindezt kiegészíti a minőségi személyszállítás, az állandó fejlődés, a komplex szolgáltatások és az egyedi igényekhez igazodó ajánlatkérő rendszer.

Segítsünk együtt, utazz velünk!

A Buszrent szolgáltatásainak tökéletesítésével arra törekszünk, hogy a fentiek tükrében megoldást kínáljon a felmerülő problémákra. Ezáltal célunk, hogy hatékonyságunk növelésével minél több emberhez eljuttassuk a környezetvédelem fontosságának üzenetét.

Legyél Te is üzleti partnerünk, informálódj ide kattintva!
Karbonlábnyom kalkulátor: ide kattintva!

Források:
http://www.busandcoach.travel
https://global.flixbus.com
ifeu - Institute for Energy and Environmental Research
bdo, Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer, September 2016
Németországi Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal 2016/2014 referenciaév
https://intravel.hu
https://hvg.hu
https://ridango.com
https://www.governing.com
https://villanyautosok.hu
https://www.europarl.europa.eu
https://mandiner.hu
https://likebalaton.hu

2022. Június 21.