"Az eredmény sosem jön magától, de kitartással sikerül elérni a célokat!"

"Az eredmény sosem jön magától, de kitartással sikerül elérni a célokat!"

Munkatársainkat bemutató sorozatunk következő részében legfiatalabb kollégánkkal, Mihalovics Milánnal beszélgettünk, aki pécsi irodánkban flottamenedzser pozícióban erősíti csapatunkat.

Mióta dolgozol a Buszrentnél?

2023 augusztus 10-e óta dolgozom a Buszrentnél. Három hónap próbaidővel kezdtünk, és nagyon örültem annak, amikor véglegesítettek. Először nagyon összetettnek tűntek a feladatok (és a mai napig annak tűnnek), de nagyon élveztem a betanulási időszakot. Nagyon sok támogatást kaptam a kollégáktól, így egész gyorsan bele tudtam rázódni a dolgokba. Nem volt könnyű, de sikeresen végigjártam a lépcsőfokokat. Tetszett, hogy nagyon jó a hangulat az irodában, családiasan vagyunk, mindenki nagyon segítőkész volt.

Hogyan kerültél ide?

Az egyik családtagom látta, hogy a BuszRent flottamenedzser pozícióban keres új munkatársat, és javasolta, próbáljam meg. Így beadtam a jelentkezésemet, és hamarosan be is hívtak állásinterjúra.

A BuszRent az első munkahelyed. Ez egy nagyon különleges szakasz az ember életében, amikor befejezi a tanulmányait, és kilép a munkaerőpiacra. Nem mindegy, ilyenkor hogyan választ. Első munkahelyként miért pont vállalatunkra esett a választásod?

Alaposan utánanéztem a cégnek, és hitelesnek tűntek az információk. Azonnal láttam, hogy modern környezetben történik a munkavégzés, családias hangulat van, mindenki mindenkire tud figyelni. Logisztikai végzettségem van, és mindenképpen szerettem volna szakmán belül maradni, ami a személyszállítással végül meg is történt.
Nagyon szeretek beszélgetni az emberekkel, és fontos volt az is számomra, hogy egy pörgős, dinamikus munkakörben dolgozzak. Itt sosem unatkozunk, minden nap történik valami.
Szerettem volna saját magamat is fejleszteni, és a megoldóképességnek ebben a pozícióban fontos szerepe van. Jó érzés, ha van egy probléma, és sikeresen megoldást találok rá. Ebben az elmúlt hónapokban sokat fejlődtem - és még tovább szeretnék fejlődni.

Miért szeretsz a BuszRentnél dolgozni? Melyek a legfontosabb értékek, amelyeket a cég ad neked?

Talán a legfontosabb: annak ellenére, hogy fiatal vagyok, megbecsülik a munkámat. Sohasem ért hátrányos megkülönböztetés az életkorom vagy a gyakorlati tapasztalatom hiánya miatt. Mindenki nagyon segítőkész mind most, mind a próbaidőszak alatt. Ezzel magabiztosságot adnak az embernek, hogy nem lehúzva van, hanem támogatva. Így egyre önállóbban, magabiztosabban, ügyesebben vágok neki mindennek!

Helyileg hol erősíted a csapatunkat? Milyen feladatkörben dolgozol?

A pécsi irodában dolgozom, flottamenedzser pozícióban. Ezen belül a Komárom-Budapest részen vagyok vezénylő. Telefonon és emailen keresztül koordinálom a gépkocsivezetőket, heti szintű vezénylést-beosztásokat készítek, az esetleges problémákat, kérdéseket amelyekkel hozzám fordulnak, igyekszem megoldani.
A kommunikációs készségem nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. Nagyon szeretem, hogy itt sosem unatkozunk, mindig történik valami, pörgős napok vannak. Szeretem, hogy aktívan támogathatom a gépkocsivezetők munkáját, és a vállalaton belül lehetőség van arra, hogy ők is elmondhassák észrevételeiket, ahogyan én is elmondhatom a javaslataimat a feletteseimnek és ők nyitottan fogadják a véleményemet. Így tudunk fejlődni, folyamatokat optimalizálni. Jó érzés számomra, hogy a véleményemnek értéke van.

Van-e kedvenc autóbusz márkád vagy típusod?

Nagybuszaink közül a Mercedes-Benz Tourismo a kedvencem, minibuszok közül pedig az újabb Mercedes-Benz kisbuszok.

Melyik a legkedvesebb élményed az elmúlt időszakból, amióta nálunk dolgozol?

Nagyon szeretem, hogy bárkinek van szülinapja, névnapja, mindig megünnepeljük tortával és ajándékkal. Ez nagyon jó dolog. Volt csapatépítő napunk is, az is nagyon jó program. Jó, hogy vannak ilyenek. Ezen kívül fontos számomra az elismerés. Amikor a nap végén elköszönök és kapok egy elismerést, hogy ezt vagy azt jól csináltam, jól befejeztem a feladatokat, vagy egy nehezebb helyzetet ügyesen megoldottam, a visszajelzés mindig nagy örömmel tölt el.

Mit csinálsz akkor, amikor nem dolgozol?Mi a hobbid?

Imádok horgászni. Része az életemnek, szinte nincs hét, amikor nem megyek ki az egyik tópartra. Az eddigi legnagyobb fogásom egy 18 kilós ponty volt. Ezen kívül az autók még nagy szenvedély az életemben.

Mit üzennél azoknak, akik most lépnek ki a munkaerőpiacra?

Ne adják fel! Az elején nehéz lesz, lesznek olyan pillanatok, amikor azt érzik, hogy nem fog menni, de menni fog. Kitartással sikerülni fog és elérik azt a szintet amikor már teljeskörűen jól tudják végezni a feladatokat. Az energiát és a munkát bele kell tenni, ez nagyon fontos, az eredmény nem jön magától, de kitartással sikerül elérni a célokat.

Kedves Milán! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a BuszRentnél induló karrierutad tapasztalatait! Örülünk, hogy csapatunk tagja vagy, és kívánjuk, hogy a közös út, amelyen elindultunk még nagyon sokáig tartson jó eredményekkel és szakmai sikerekkel!

Fotó: Baricsa Noémi

2024. Május 16.